Søk arrangement

Nordiske mestermøter preger vinterprogrammet 2022!

Linn Ullmann, Monika Fagerholm, Per Petterson og Kim Leine er noen av toppnavnene som preger vinterens program på Litteraturhuset Fredrikstad. Nå ønsker vi barn, ungdom og voksne velkommen tilbake til kulturen.

– Som vanlig er det både bredde og dybde i det vi tilbyr denne vinteren. Det blir gjester fra hele Norden. Nå gleder vi oss stort til å åpne dørene igjen, sier programansvarlig Anne Fjellro.

Monika Fagerholm

Monika Fagerholm Foto Thron Ullberg

Et av høydepunktene er den finsk-svenske forfatteren Monika Fagerholm, som vant Nordisk Råds litteraturpris i 2020 for boken Hvem drepte Bambi? Fagerholm kommer til samtale med Victoria Kielland, som er inspirert av Fagerholm i sitt eget skrivearbeid. Vi får også besøk fra Grønland! Kim Leine er egentlig norsk, men flyttet til Danmark da han var 15 år, og senere til Grønland. Hans Grønlands-trilogi er nå fullendt med tredje verk på stammen: Etter åndemaneren. 

Både Linn Ullmann og Per Petterson er blant våre aller fremste forfattere. Begge kom med nye bøker rett før jul. Begge skriver mer ut fra sitt eget liv enn de har gjort tidligere. Linn Ullmann går tilbake til 1983 og skriver om den gang hun dro alene til Paris som 14-åring for å møte fotografen som oppdaget henne i en heis i New York.

Per Petterson

Det skulle bli en betydningsfull reise for henne, med minner som ikke har sluppet taket i henne. Jente 1983 har fått strålende kritikker, og Ullmann møter Alf van der Hagen i samtale 10. februar.

Per Petterson gjester oss torsdag 7. april. Han går inn i sitt eget liv i sin journal over dagene og ukene før han skal fylle 69 år. Han er aktuell med boken Mitt Abruzzo.

Videre blir det som vanlig flere arrangementer med historie, aktualitet og debatt.

Også barn og unge har mye å glede seg til de første månedene i 2022. Vi får blant annet besøk av populære Bjørnis og ikke minst «Bare Egil og Aslags enda mer superpopulære barneshow».

Videre fortsetter Litteraturhuset Fredrikstads store ungdomssatsing «Stempel», hvor vi blant annet skal lære å lage tegneserier – og vi får møte Iman Meskini fra den populære tv-serien Skam.

Imam Meskini

— Vi brukte høsten  til å utvikle flere nye konsepter for barn og unge. Nå er tiden for å gjøre disse enda bedre og jobbe for at både barn og unge får det de ønsker seg og fortjener. Jeg gleder meg enormt til Familiesøndager, vi har mange godbiter til både de minste barna og dere som går på skolen.  Og husk at den beste måten å starte uka på er å begynne på teaterdans eller teater hos oss, sier barne- og ungdomsansvarlig Sylwia Stasiak.

Torsdag denne uken bestemte regjeringen seg for å lette på tiltakene og igjen tillate inntil 200 på innendørs arrangementer – med én meters mellomrom. Det betyr at det nå er tilnærmet normal drift på Litteraturhuset Fredrikstad. Huset er derfor åpent for publikumsarrangementer og for utleie til møter, seminarer og konferanser.

– Det har ikke akkurat vært lett å drive langtidsplanlegging når restriksjonene endres fra måned til måned. Men vi har likevel fått på plass arrangementer til og med mars. Det kommer til å skje mye på huset hver eneste uke framover, både for voksne, barn og ungdom, sier Roy Conradi Andersen, daglig leder ved Litteraturhuset Fredrikstad.

Bare Egil og Aslag

Flere arrangementer er under planlegging og vil bli lagt ut på nettsidene de neste ukene. Dessuten er arbeidet med å planlegge perioden april til juni i full gang.

– Kulturlivet har vært hardt rammet i to år. Nå er det viktig at publikum vender tilbake – og vi håper vi får se veldig mange mennesker de neste ukene og månedene, sier Andersen.

Hold deg oppdatert på alle nyheter – klikk her for å melde deg på vårt nyhetsbrev.

Vårt arbeid for barn, unge og voksne blir til takket være: